Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Angol nyelvi vizsga 6. évfolyam

Május 13-án rendeztük meg iskolánkban az angol tagozatosok év végi vizsgáját 6. évfolyamon. Az idei tanévvel indított nyelvi tagozaton a diákok heti 5 órában tanulják az angol nyelvet. Az iskolai „kisvizsga” évenkénti megrendezésével egy olyan vizsga rutin kialakítása a célunk, melynek a majdani állami nyelvvizsgán jól hasznát vehetik majd a diákok, illetve szerettük volna összefoglalni az éves munkát egy jó hangulatú megmérettetéssel. E módon képet kaphattak szülők, tanulók és a csoportban tanító tanárok a nyelvi készségek fejlődéséről.

 Az írásbeli vizsga első részében hagyományos szövegértési, nyelvtani, lexikai ismereteket mérő tesztet töltöttek ki a diákok, a második részében pedig számítógépeknél dolgoztak előre kialakított tanulópárokban. Itt az internet nyújtotta autentikus nyelvi források felhasználásával információk megtalálása volt a feladat a neten, majd egy plakátot kellett tervezniük, mely a Föld Napját népszerűsíti.

A vizsga szóbeli részén előre megjelölt témákban adtak számot tudásukról. A feladatok között szerepelt egy társalgási téma önálló kifejtése, beszélgetés a vizsgáztatóval és életszerű szituációk előadása is párokban.

A tanulók a vizsga eredményéről egy oklevelet vehetnek majd át. Örömmel vettük, hogy minden diákunk sikeresen teljesítette a követelményeket.

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép