Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

2. forduló

Igazgyöngy Informatika verseny

Kérjük, hogy a megoldott feladatokat a következő email címre juttassátok el, a megadott határidőre. szamitastechnikai@gmail.com. Ha kérdésed van, ezen az email címen érdeklődj.

Az első forduló beküldési határideje: 2014. február 23. 24 00 óráig.

Az e-mailben mindenképpen szükséges megadni a következő adatokat:

-          a versenyző neve. A „tárgy” mezőben is tüntessétek fel!!

-          a versenyző osztálya

-          az iskola neve, címe, telefonszáma

-          felkészítő tanára (informatika tanár)

1. feladat

Készíts plakátot a WORD szövegszerkesztő programban, egy oldal terjedelemben.

Téma: A tengerek védelme, az igazgyöngyök pusztulása és ennek okai. Használd az általad ismert betűformátumokat és egyéb formázási lehetőségeket.

 Fontos! A plakáton kép és szöveg egyaránt legyen!

2. feladat

Fejezd be az alábbi történetet és meséld el számunkra a Lapoda mese segítségével. Készíts maximum 10 diából álló Lapoda mesét. Minél jobban használd ki a program lehetőségeit!

Mese a szegény emberről, aki igazgyöngyöt talált

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy kerek erdő és az erdő közepén egy fából épített takaros kis gunyhó. Ebben lakott egy szegény ember csendben, békében, szeretetben. Járta az erdőt, beszélgetett az állatokkal, meghallgatta, hogy mit mondanak a bokrok és a fák, s a szél zúgásából a messzi földek híreiről is értesült. Ügyes kezű volt a szegény ember, Isten meleg szívvel és nagyszerű tehetséggel áldotta meg. Felismerte a fában a lelket, a kőben a szépet, s olyan gyönyörűséges dolgokat készített-faragott, hogy csodájára járt az egész világ. Mindenki szerette, az erdő lakói mindennapi vendégei voltak, de ő mégis magányos volt, mert nem volt társa.
Gyakran bejárt az erdőszéli faluba, vitte portékáit a vásárba, házakhoz vagy csak úgy; asztalokat, székeket, mindenféle bútorokat, cifra faragványokat. Kedvében járt fiatalnak és öregnek, portékáival megörvendeztetett kicsiket és nagyokat egyaránt.
Történt egyszer, hogy egy hosszú nap után estefelé, amint ment haza a szegény ember, látta, hogy a falu szélén gyerekek játszanak. .....

Ahonnan a Lapoda mesét letöltheted (a lap alján) :

http://www.lapoda.hu/szoftverek/lapodamese

 MINDENKINEK JÓ MUNKÁT KÍVÁNUNK!

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép