Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Informatika Nap 2010

 

Számítástechnikai Nap a Számítástechnikai Általános Iskolában

Az iskola profiljának és hagyományainak megfelelően, 2010. március 4-én megrendezett Számítástechnikai Nap, az egész iskolát megmozgatta.

Az alsó tagozatosok az iskolában, a „Homo ludens” egyesület tanárai által vezetett foglalkozásokon vettek részt. A számítógép teremben, az Internetet felhasználva, logikai feladatokat oldottak meg. A tanteremben pedig játékos kézműves foglalkozásokat tartottak, ahol az interaktív táblát is felhasználták.

 A felső tagozatos tanulók a Millenárisra látogattak el. Itt működik a „Jövő Iskolája”. Megnézték az „Ideje átállni” című kiállítást, ami interaktív módon mutatja be a hazánkban jelenleg is folyó digitális átállás folyamatát. Ez után a tanulók különböző foglalkozásokon vettek részt, ahol különböző technikák felhasználásával kisfilmeket készítettek. Ennek során felhasználták a digitális kamerák, fényképezőgépek, az Internet és a különböző számítógépes szoftverek lehetőségeit. Az itt folyó kooperatív csoport munka során egymás és önmaguk megismerésére is lehetőségük nyílt.

A tanárok ezen a napon a CMPC tanórai felhasználásával ismerkedtek meg. Iskolánk nyáron, a HEFOP 3.1.3/B pályázat keretében jutott hozzá 24 darab tanulói laptophoz. A továbbképzés során, az ezeken működő speciális teremfelügyeleti program működését tanulmányozták, valamint módszertani ismeretekre tettek szert, ezen eszközök hatékony tanórai felhasználásával kapcsolatban. Ezen a foglalkozáson egyaránt részt vettek alsó és felső tagozaton tanító kollegák is.

A Számítástechnikai Nap rendezvényei a fényképek tanúsága és a résztvevők véleménye szerint is nagyon jól sikerültek. Mindenki hasznos ismeretekkel és pozitív élményekkel gazdagodott. Új számítástechnikai eszközöket próbálhatott ki, illetve tapasztalatokat szerezhetett eddig nem ismert szoftverek működésében. Nagyon hasznosnak tartjuk az itt szerzett ismereteket, és szeretnénk ezeket beépíteni a mindennapi tanításba.

 

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép