Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

e-Twinning

e-Twinning, avagy testvériskolák Európában

 

Mi az e-Twinning?

Testvériskolánk

A projekt bemutatása

2005/2006-os tanév munkái

2006/2007-es tanév munkái

 

Mi az e-Twinning?

Az eTwinning egy nemzetközi projekt, mely Európa egészére kiterjed. A program az European Schoolnet szervezésében működik, 25 európai ország részvételével. Ciprus és Luxemburg kivételével minden uniós állam részt vesz benne, valamint Izland és Norvégia is csatlakoztak hozzá. Így a magyarországi iskoláknak is lehetőségük van bekapcsolódni ebbe a nagyszabású projektbe.

A projekt célja az, hogy a résztvevő országok iskolái nemzetközi párokat alkotva közösen dolgozzanak ki projekteket IKT eszközöket használva, és ezáltal fejlődjenek pedagógiai, szociális és kulturális téren. A hosszútávú iskolai együttműködés több szinten is megvalósulhat: tanárok, diákok és más iskolai alkalmazottak (pl.: iskolaigazgatók, iskolai könyvtárosok) is részt vehetnek benne.

 

A regisztráció az eTwinning nemzetközi honlapján (www.etwinning.net) történik. De nemcsak ezért érdemes felkeresni a program nemzetközi portálját. Az oldalon magyarul, illetve az összes résztvevő ország nyelvén olvasható számos hasznos információ.

Részletes tájékoztatás a programról a www.etwinning.hu és a www.etwinning.net oldalon található.

 

Testvériskolánk:

Testvériskolánk a Szlovákiában található révkomáromi Eötvös utcai Alapiskola. Bővebben www.eotvos.sk honlapon olvashatnak róluk.

Iskolánk 2005-ben kapcsolódott be a programba.

 

A projekt bemutatása:

A projektünk neve: "Együtt Európában".

 

Ezt azért választottuk, mert együtt készítjük testvériskolánkkal, a Szlovákiában található révkomáromi Eötvös utcai Alapiskola tanáraival és tanulóival.

 

A téma, amelyet közösen dolgozunk fel, az egészséges életmód.

 

A 2005/2006-os tanévben az egészséges táplálkozás a kiemelt téma.

A 2006/2007-es tanévben a sport, mint az egészséges életmód elengedhetetlen része.

A 2007/2008-as tanévben pedig, az egészségromboló szokások (drog, alkohol, dohányzás) elleni küzdelem.

 

Célunk, hogy a hagyományos testvériskolai kapcsolatot kibővítsük az IKT (információs és kommunikációs technológiák) felhasználásával. A két iskola hasonló adottságú, mind létszámát, mind informatikai irányultságát tekintve. Így mód nyílik rá, hogy céljaink megvalósítása érdekében, valamint a tanulók és pedagógusok kommunikációjára felhasználjuk az Internet és a modern infokommunikációs eszközök lehetőségeit.

 

A projekt célja, hogy felmérjük tanulóink szokásait az adott témában. Megvizsgáljuk az iskolákban folyó közétkeztetés, sportélet helyzetét. Megismertessük a tanulókat az egészséges éle4tmód legfontosabb alapelveivel. Különböző rendezvények szervezésével felhívjuk figyelmüket az egészséges táplálkozás, a rendszeres testedzés fontosságára.

A tanárok összegyűjtik, hogy az adott ország tananyagában melyik osztályban hol fordul elő az adott témakör. Megvizsgáljuk, hogy milyen tananyag található a Sulinet Digitális Tudásbázisán. (http://sdt.sulinet.hu). A tanulók informatika órán számítógéppel rajzokat, bemutatókat készítenek, melyben megmutathatják gondolataikat a testvériskola tanulóinak. Technika órán és szakkörön a gyerekek elkészítik kedvenc ételeiket, és néhány egyszerű, de annál egészségesebb finomságot. Ezt videóra vesszük, hogy mások is elkészíthessék. Egészségnapot, Sportnapot szervezünk, melynek programját átadjuk egymásnak. A szülőktől is gyűjtünk olyan recepteket, melyek egészségesek, és mégis kedvelik gyermekeink. Könyv és weboldal ajánlót készítünk, ahol bárki kedvére böngészhet az adott témában. Szeretnénk néhány óravázlatot is közzétenni, a hozzá kapcsolódó digitális tananyagokkal együtt.

Célunk, hogy minél több részvevője legyen a projektnek tanulók, tanárok, szülők. Hogy ráirányítsuk a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

 

Edinburgh:  e-Twinning továbbképzés

A holland Pius X. College számára készített bemutatkozó filmünk

A holland Pius X. College számára, iskolánkról készített filmünk

 

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép