Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Comenius School Partnership Programme

Általános célkitűzések

2010-2012

 

Az idei, 30. jubileumi tanév gazdag programjai között a Számítástechnikai Általános Iskola két európai uniós projekt megvalósításába kezdett. Tanulóink és tanáraink hét európai ország (Ciprus, Csehország, Finnország, Franciaország, Írország, Olaszország és Spanyolország) 11 iskolájával, két közös pályázati munkában vesznek részt, a Tempus Közalapítvány által meghirdetett és a korábbi években sok sikert, örömöt, szakmai fejlődést és elismerést eredményező Comenius Iskolai Együttműködések Program keretében.

Az együttműködések témái a Környezetvédelem és kultúra a nagyvárosokban, illetve a Tradicionális gyermekjátékok és sport. Mindkét projekt a tanulók aktív részvételével és kreatív hozzájárulásával valósul majd meg az elkövetkező 2 tanév során, kaput nyitva a gyerekek számára az Európai Tudás és Normák irányába, környezetük iránt felelős és társaikkal együttműködni képes, szabálykövető, toleráns felnőttekké nevelés céljával, erősítve a tudatos európaiság, és nemzeti értékeik iránti elkötelezettségüket. A sokszínű és innovatív feladatok megvalósítása során fejlődik a tanulók idegen nyelvi kommunikációja, a nyelvtanulás iránti motivációja és az elkészülő projekttermékek önbecsülésüket, saját munkájuk iránti igényességüket nagyban előmozdítja. Mindemellett az iskola profilját erősíti, az informatikai és kommunikációs eszközök széleskörű és tanulást segítő alkalmazása is.

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép