Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Zöld osztály

Iskolánk 3.a osztálya, Somogyi Andrea tanárnő vezetésével példát mutat az egész iskolai közösségnek, hogy mennyire fontos a környezetvédelem, és hogyan élhetünk környezettudatosan.

Ezért aktívan vettek részt a projekt megvalósításában.

Mozaikképet készítettek a Margitszigeten lévő Víztoronyról. A munkáról további képek találhatóak a projekt "Hogyan készítettük? Képek a projektmunkákról." aloldalán.


Mesét írtak "A Parlament titkos segítői címmel. A mese elolvasható a projekt "Mese: A Parlament titkos segítői" aloldalán.

Céljaikról ezt gondolják:
Igyekszünk minél többet megtudni bolygónk működéséről, az élővilágról, a természetvédelemről. Bár még kicsik vagyunk az igazán komoly dolgokhoz, de amit tudunk, megteszünk :Egész évben szelektíven gyűjtjük a hulladékokat és gondoskodunk azok elszállításáról. Sok érdekes tárgyat készítünk újrahasznosított anyagokból. Például ezért készülnek a mindennapokban is használt parafadugó -betűink. Ezeket nagyszerűen tudjuk használni! Az osztályban összegyűjtjük a komposztálható hulladékot és levisszük az iskola udvarán létesített komposztálóba. Már voltunk egy szemétszedésen, mert szeretnénk tisztább környezetben élni. Próbálunk ezzel mások elé is példát állítani...hátha követőinkké válnak! :-) Osztályunk folyosói faliújságán próbálunk sok-sok hasznos tanácsot adni gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Egyben tájékoztatjuk őket programjainkról is. Hűen a "Zöld osztály" elnevezéshez, az iskolai Farsangon is legtöbben élőlényeknek, virágnak, állatnak, fának öltöztünk. Ezekben a jelmezekben segítettünk elkészíteni az iskolát bemutató filmet is. Ezt a filmet a http://www.youtube.com/watch?v=mKxCTK7jKak&feature=youtu.be címen nézhetik meg. Mindezzel célunk a figyelemfelhívás és a szemléletformálás.

Kicsit viccesen ez így hangzik:

Mi, kis zöldek, vidám lények,
szeretjük a tiszta eget.

Szeretjük a vizet, füvet,
állatokat, növényeket! 

Parkokat és tereket,
hol felnőtt jár és gyerekek.

Kisbabák és anyukák,
labdát rúgó apukák. 

Ahol kell, ott segítünk,
csak elérjen két kezünk!

 

Komolyabban pedig így.

Mi hisszük, hogy „egyetlen ember is jobbá teheti a világot”!
(Malamud)

Az osztály egy kisfilmet is készített a környezetvédelemről.

Az osztály honlapjának címe: http://kezdozoldek.gportal.hu/
A fenti információk is innen származnak, és még több képet nézhetnek meg,még több információt tudhat meg az osztály életéről.

Az osztály életéről, környezetvédelmi tevékenységéről prezentációt is készítettünk, melyet a Budapesten rendezett projekttalálkozón nagy sikerrel mutatta be Andi néni. Ezt megnézheti, aki megnyitja az alábbi fájlt.

 

Fájlok

zoldosztaly_magyar.pps (3289 KB)
LetöltésMegnyitás

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép