Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Milanó 2012. március

2012. március 19. és március 23. között iskolánkból 3 tanár látogatott Olaszországba, a vanzagoi ISTITUTO COMPRENSIVO STATALE "PAOLO NEGLIA" iskola szervezte hatodik projekt találkozóra.

Az iskolában közel 250 tanuló tanul és 15 tanár tanít.

A partner iskola nem Milánóban található, hanem Milanó központjától 25 km-re található Vanzago-Pogliano-ban. Az iskola 2 épületben működik egymástól kb. 20 percre. Az egyikben az alsó tagozat, a másikban a felső tagozat.

A megnyitó ünnepségét az iskola tornatermébe rendezték meg. Ezen részt vett az iskola összes tanulója. Az iskola igazgatójának rövid köszöntője után a tanulók furulyás műsora következett. Ez után több táncot mutattak be a gyerekek. Végül a műsor végén önfeledten, szívükre tett kézzel énekelték el együtt az olasz himnuszt.

A műsor után végigjártuk az iskolát, megismerkedve az iskola mindennapi munkájával is. A projekttalálkozó alatt néhány alsó tagozatos tanórára is ellátogattunk. Láttunk anyanyelvi órát, matematika órát, ének órát, testnevelés és informatika órát. A folyosókat a diákok által készített plakátokkal, rajzokkal díszítették, melyek természetesen kapcsolódtak a projekthez, a partner országokhoz.

A záró ünnepség igen bensőséges volt. Néhány osztály vett részt rajta. Dalokat énekeltek miközben a partner országok zászlóit lengették.

Mivel ez az iskola egy kisváros egyetlen iskolája, igen nagy eseménynek számított ennek a projektnek a megvalósítása és a külföldi vendégek érkezése. Ezért Vanzagó és Pogliano polgármestere is fogadott minket.Rövid köszöntő beszédet mondtak a polgármesterek. majd megcsodálhattuk az épület freskóit.

A projektmunka keretében kutatott területeket is felkerestük. Ezek részben Vanzagoban, részben Milánóban voltak. Így közösen megnéztük a csodálatos milánói dómot is. Közös kiránduláson vettünk rész, ellátogattunk Veronába és a Garda tó partjára, Sirmione-ba, Vendéglátóink megszervezték, hogy bejuthassunk abba az épületbe, ahol Leonardo da Vinci Utolsó Vacsora című freskója látható. Ennek megtekintése életre szóló élményt jelentett.

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép