Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Barcelona, 2010. október

2010. október 18. és 22. között iskolánkból 3 tanár látogatott Spanyolországba, a barcelonai Casp - Sagrat Cor de Jesús iskola szervezte első projekt találkozóra.

Az iskolában közel 700 tanuló tanul és 70 tanár tanít.

Az első találkozón sor került a partnerek bemutatkozására, a projekt első éves feladatainak megbeszélésére. Különösen fontos volt, hogy megállapodtunk a közös projekt munkák témájában, terjedelmében, és formájában.

Megalakítottuk azokat a testvérosztályokat, akik az év során együtt dolgoztak a városuk kiválasztott területének vizsgálatán. Minden országnak, minden országból lett testvérosztálya. Szintén sor került az előzetesen megtervezett projekt logók bemutatására. Titkos szavazáson döntöttek a résztvevők a projekt hivatalos logójáról. Nagy örömünkre az általunk tervezett logó lett a győztes, s így a projekt ideje alatt ezt fogjuk használni. Szintén megállapodtunk a gyerekek levelezésének formájáról, kicseréltük azon gyerekek neveit, akik jelentkeztek, hogy szívesen leveleznének a partneriskolák tanulóival. A koordinátor iskola projekt vezetője bemutatta azt az auto collage programot, amit a projekt során használunk. Szintén a koordinátor iskola tanára elmondta az eTwinning felület használatával kapcsolatos információkat.

A szervezők minden nap megteremtették a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerüljünk az iskola tanáraival és tanulóival. Az első napon a gyerekek prezentációval köszöntöttek minket. Minden országról, városról készítettek prezentációt, amit angol nyelven adtak elő. Az üdvözlő műsoron ezen kívül angol nyelvű dalokat énekeltek, és egy mesejelenetet is bemutattak.

A találkozó ideje alatt körbevezettek minket az iskolában, amit mindenhol a gyerekek által készített, a comenius projektre és a partner országokra utaló plakátokkal, rajzokkal díszítettek.

Találkozót szerveztek a projektben résztvevő osztályokkal, ahol mi levetítettük Budapestről és az iskolánkról szóló prezentációnkat, a gyerekek pedig kérdéseket tettek fel angolul a látottakkal kapcsolatban. Részt vettünk bemutató angol órákon is, ahol megismerkedtünk többek között a tanulócsoportok kialakításának módjával, a tanítási módszerekkel, a tanulók taneszközeivel, a nyelvtanítás helyi sajátosságaival. A záró ünnepségen a tanulók elénekelték az iskola himnuszát, és tradicionális katalán néptáncokat adtak. A projekt megbeszéléseket az iskolában tartottuk, így a szünetekben kapcsolatot teremthettünk az tanulókkal. Minden nap az iskola ebédlőjében étkeztünk, így a tanítási órákon kívül itt is módunk volt a tanárokkal megismerkedni, beszélgetni.

Az első projekttalálkozó maradéktalanul elérte célját. Látogatásunk alatt vendéglátóink lelkiismeretes, és átgondolt munkájának köszönhetően rendkívül sok benyomást szerezhettünk az országról, az iskolában folyó munkáról, a hagyományok, a nemzeti, katalán nyelv megőrzése érdekében folyó tevékenységekről, valamint az angol nyelv tanításának fontosságáról vallott nézeteikről. A megbeszélések során maradéktalanul előkészítettük az éves projekt munkát, és megismerkedtünk a partnereinkkel.

A munka megbeszélések után módunk nyílt rá, hogy néhány barcelónai nevezetességet megnézzünk. Ellátogattunk a Sagrada Familia templomhoz, sétáltunk La Rambla sugárúton és a Picasso múzeumban megcsodáltuk a művész képeit. Mindez felejthetetlen élményt jelentett.

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép