Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Regina beszámolója

Szeretettel üdvözlök Mindenkit!

Engem Reginának hívnak és a külföldiekkel való kapcsolatártásról, fogok beszámolni.

A projektben részt vesznek tanárok és diákok egyaránt. A tanárok egymással több módon tartják a kapcsolatot. Rendszeresen emailen keresztül, illetve a különböző országokban megrendezett projekttalálkozókon személyesen. Az elkészült anyagokat feltöltik az eTwinningen a projektnek létrehozott oldalra. Így osztják meg egymással az elért eredményeket.

Mi diákok is több formában a tartjuk a kapcsolatot projektben résztvevő partnereinkkel, levelezünk a külföldi diákokkal számítógépes anyagokat, küldünk egymásnak, a testvér osztállyal skype-on ismerkedünk, és a szerencsések személyes találkozásokkal, erősítik a kapcsolatot.

Minden iskola összegyűjtötte azoknak a diákoknak a nevét, akik szívesen leveleznének külföldi diákokkal. Mi is kaptunk a testvériskoláktól levelezési címeket. Angol órán leveleket írtunk. Ebben bemutatkoztunk, képeket küldtünk magunkról és a családunkról és néhány különleges jellemzőnkről pl.: van e háziállatunk, vagy mit szeretünk enni, van e valami hobbink. A leveleket összegyűjtöttük, és a tanárok személyesen vitték el a második projekttalálkozóra. Mi itthon izgatottan vártuk a válaszokat. Az osztályunkban minden országból kaptunk leveleket. A további levelezést már önállóan, a tanárok kihagyásával intéztük, facebook-on vagy email-ban. Én egy cseh lánnyal leveleztem, megtudtam róla, hogy van egy kutyája, és hogy táncol.

A személyes kapcsolattartáson túl testvérosztályok is alakultak. Nekünk egy ciprusi osztály lett a partnerünk. Készítettünk az osztályunkról egy prezentációt, amit szintén levélben küldtünk el nekik. De nem csak levélben kommunikáltunk a partner országok tanulóival, hanem skype-on keresztül is. Többször a cseh és a ciprusi testvér osztályokkal beszélgettünk így. Nagyon izgatottan készültünk. Találgattuk vajon milyen az osztálytermük, hogy néznek ki, hogy fogjuk majd érteni egymást. Az első alkalom karácsony előtt volt. Mi műsorral készültünk, angolul és magyarul énekeltünk és fellépet az iskola harang zenekara is. Más alkalmakkor kettesével ültünk a kamera elé és így beszélgettünk a külföldi diákokkal. Nagyon jó volt, hogy nem csak írásban kommunikálhattunk, hanem láthattuk is, akivel beszélünk.

A legnagyobb élmény mégis a személyes találkozás volt. 5 gyerek, köztük én is, lehetőséget kapott hogy kiutazzon Prágába, erről majd Emese fog részletesen mesélni.

De annyit feltétlenül szeretnék elmondani, hogy ezek az alkalmak nagyon jó lehetőséget nyújtottak az angol nyelv használatára különböző szituációkban, írásban, szóban.

Annyira elkezdtünk érdeklődni az angol iránt, hogy az iskola művészeti gálájára az osztályunk egy angol nyelvű színdarabbal készült, címe Twist Oliver. Szöveget, dalokat és táncot tanultunk. Sokat nevetünk miközben a jelmezeket próbáltuk, és a kellékeket válogattuk. Olyan nagy sikert aratott az előadásunk, hogy idén októberben, a budapesti projekttalálkozón is elő fogjuk adni. Reméljük, hogy a 2 hét múlva iskolánkba látogató külföld tanárokkal is sikerül angolul beszélgetnünk és így jobban megismerhetjük őket.

A projekt során nagyon jó volt, hogy megismerkedhettünk más országban élő diákokkal, megismerhettük az ő életüket, hétköznapjaikat, gondolkodásukat. Értelmet kapott a nyelvtanulás, mert nem csak azért tanultunk, hogy 5-öst kapjunk angol órán, hanem azért, hogy megértessük magunkat másokkal és mi is megérthessünk másokat.

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép