Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Dömötör beszámolója

Szeretettel üdvözlök mindenkit!

A nevem Czirkos Dömötör. A projekt Európai vonatkozásairól fogok beszélni.

A projektmunka éves lezárásaként nagyszabású EU Napot szerveztünk a felső tagozaton. Ebbe a tevékenységbe minden diák és tanár részt vett. Ez kb 200 főt jelent. Játékos verseny formájában bővítettük a diákok ismereteit a tagországokról, az uniós intézményekről mindenki számárára érthető és érdekes formában. "Egység és sokszínűség" nevet kapta a program, melyet gyűjtő és kutatómunka előzött meg. Az összegyűjtött anyagok felhasználásával a tanulók plakátokat készítettek a partnerországokról. A számítógépek adta lehetőségeket kihasználva kisfilmeket szerkesztettünk a projektben résztvevő partnereink országairól, és városairól. A kreatív kézműves feladatok közül a legérdekesebb a pólófestés volt. Itt szintén a projektben résztvevő partnereink országairól készítettünk ország-pólót. De lehetett még ország-madarat hajtogatni, illetve címert domborítani. Az országokról szóló tesztfeladatok néhol kifogtak rajtunk. Fontos volt a nyelvi sokszínűség megjelenítése is. Ezért idegen nyelvek és jövevényszavak ismeretét tesztelő feladatokat kaptunk. Francia, olasz és spanyol szavakat kellet összeilleszteni a magyar megfelelőjével. Mivel iskolánkban majdnem minden osztályban van digitális tábla, ezt kihasználva online játékokon mértük össze tudásunkat. Például: az országok körvonalát kellett helyre rakni Európa térképén. De az országok zászlaját is a megfelelő ország körvonalához kellett illeszteni, az országok fővárosát és fontosabb városok helyét is kellett tudni, ezek nekünk nagyon könnyen mentek.

Az összes feladat megoldásáért pontokat kaptunk és ezt a végén díjazták is, Sajnos a mi osztályunk nem nyert semmit, de nem keseredtünk el mert ezen a napon nem kellett tanulni és még jól is éreztük magunkat.

A nap eseményeiről filmet készítettünk. Ezt feltöltöttük az Internetre, és elérhetővé tettük iskolánk honlapjáról is. Sok fotót is készítettünk ezen a napon a feladatok megoldásáról, valamint az elkészült gyerekmunkákról, melyet szintén weboldalunkon publikáltunk.

Ez a nap azt is jelképezte ,hogy a mi országunk is uniós ország és hogy ha már ide tartozunk nekünk is illik tudni róla néhány dolgot. Remélem diáktársaimat is motiválta ez a nap a különböző európai nyelvek és kultúrák megismerésére, illetve az angol nyelv intenzívebb tanulására.

Köszönjük a figyelmüket!

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép