Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Beszámoló a magyarországi eTwinning versenyről

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltatópontja versenyt hirdetett az eTwinning programban résztvevő magyar iskolák számára. A verseny megrendezésének fontos célja volt, hogy a program vezetői minél mélyebben megismerjék az óvodák és iskolák eTwinninges munkáját, és elismerésben részesítsék a pedagógusokat és diákjaikat eredményes munkájukért.

A versenyt 4 kategóriába rendezték: 1. Óvoda és általános iskola alsó tagozat, 2. Általános iskola felső tagozat, 3. Középiskola, 4. Aktív állampolgárság, illetve közösségi/önkéntes munka témakörében indított projektek. A selejtezők után 11 csapat jutott a budapesti döntőbe.

A versenyre 2011. október 5-én került sor. Minden jelentkezőnek 20 perc állt rendelkezésre projektje bemutatására. A felkészülésben a projektvezető tanár is részt vehetett, de a versenynapon kizárólag a diákok mutathatják be a projektet. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakértői zsűrizték a versenyt, akik a helyszínen pontozták a csapatokat és szükség esetén további kérdéseket tettek fel a diákoknak. A csapatunk tagjai: Bucsku Regina 8.b; Takács Dorina 8.b; Faragó Emese 6.b; Czirkos Dömötör 8.b; Shen Dávid 8.b. Felkészítő tanáruk Kárpátiné Barna Henriette volt.

A diákok különböző szempontok alapján értékelték a projektmunkát, közben számítógépes bemutatót vetítettek. Beszéltek a projekt általános jellemzőiről, célkitűzéseiről, eredményeiről. Beszámoltak a tanárok és a diákok kapcsolattartásáról, és a diákok prágai utazásáról. Kiemelték az IKT eszközök használatának fontosságát, és az eTwinning platform hasznosságát. Bemutatták hogyan épül be a projekt az iskola életébe.

Az általános iskola felső tagozat kategóriában a Számítástechnikai Általános Iskola csapata indult az Environment & Culture in Cities – Környezetvédelem és kultúra a városokban – című projektjükkel. A tanulók számítógépes bemutatót készítettek, és a projekt keretében festett pólókban léptek színpadra. Nagy örömünkre a csapat a legnépesebb kategóriában 1. helyezést ért el. A projektmunka eredményei megtekinthetőek az iskola weboldalán (http://www.gyongyosisk.hu/fomenu/comenius/_kornyezetvedelem_es_kultura_a_nagyvarosokban.html). 

A versenyről készített videót itt megtekinthetik: http://www.youtube.com/watch?v=GfvJmvNnQRo

 

A csapat köszönetet mond a külföldi partnereinek, az iskola tanárainak, az iskola vezetésének és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a sikerhez.

A gyerekek jutalma az volt, hogy 1 napot tölthettek az Elevenparkban.

A versenyen 2 budapesti iskola indult, mindkettő a XIII. kerületből. A középiskolai kategóriában Ady Endre Gimnázium csapata, a Friendly People for Friendly Energy - Barátságos emberek, környezetbarát energia érdekében – című projektjükkel.  A csapatot Sallai Zoltán vezette. 2. helyezést értek el.

A verseny jó alkalmat biztosított arra, hogy a csapatok megismerjék egymás munkáját. Mivel mind a 2 XIII. kerületi projekt témája a környezetvédelem, ez jó alkalom az együttműködésre. A 2 csapat vezetője megállapodott, hogy megosztják egymással az elért eredményeiket, és a tanév folyamán közös környezetvédelmi napot szerveznek a Számítástechnikai Általános Iskolában a középiskolások vezetésével.

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép