Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Városnézés

A projekt 2011/2012-es tanévi programja a városi közlekedés kutatása. Ezért vendégeink számára budapesti városnézést szerveztünk.

Budapest nevezetességeit a közösségi közlekedés eszközeivel közelítettük meg. Így vendégein megtapasztalhatták, hogy milyen a budapesti közlekedést a mindennapokban.

Az iskolától 105-ös busszal utaztunk a Hősök terére. Innen a Milleniumi Földalattival közlekedtünk. A Bazilika megtekintése után busszal mentünk a Budai Várba. Itt megcsodálták a gyönyörű panorámát, a mátyás templomot, és a Halászbástyát. A visszaúton használtuk még a Várbuszt, a 4-es villamost majd a metrót is. Másnap parlamenti látogatást szerveztünk. Itt különlegesen érdekes volt, hogy megnézhették a Parlament könyyvtárát és az Európai Uniós Letéti Gyüjteményt is. Minden programot angol nyelvű idegenvezetés tett élvezetessé.

Ezeken a programokon a vendég és az őket vendégül látó gyerekek  is részt vettek. A gyerekeknek délutánonként külön programokat is szerveztünk, ennek keretében ellátogattak a Csodák Palotájába, az Állatkertbe és a Közlekedési Múzeumba is. A délutáni programokon Szilvai Matild tanárnő, Bunyitainé Buda Éva tanárnő és Novákné Oláh Andrea tanárnő kísérte őket.

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép