Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Aktív tábla átadás

 

 

Interaktív táblákat adott át iskoláknak és diákoknak a XIII. kerületi önkormányzat. A hivatalos átadásra a Számítástechnikai Általános Iskolában került sor november 5-én. Lévai Sándor igazgató köszöntőjét követően dr. Tóth József polgármester az önkormányzat által finanszírozott 74 interaktívtábla-csomagot jelképesen átnyújtotta az intézményvezetőknek. A három év helyett kettő alatt megvalósított program 111 millió forintba került.

 

A XIII. kerületben 2003-ra az internet tantermenkénti bevezetése történt meg, 2009 végére a tervezett három év helyett két év alatt pedig megvalósult az interaktív tábla program. Az első szakaszban 2008 novemberében 6 intézmény 45 aktív tábla csomagot kapott. Idén további 10 intézményegységbe együttesen 74 interaktív tábla került. Az egyenként közel 800 ezer forint értékű mindösszesen 119 komplett táblára, az ezeket használó pedagógusok 30 órás akkreditált képzésére és bútorcserére összesen 111 millió forintot költött az önkormányzat.

 

Jelenleg a tantermek 46 %-a rendelkezik interaktív táblával, amely az országos (10 %-os) átlag többszöröse. A szaktantermek számát tekintve (145) az ellátottság 100%-os, a tanulócsoportok számát (270 osztály) figyelembe véve 66 %-os.

 

A digitális tábla szerepe elvitathatatlan: lerombolta azt a virtuális falat, amely az informatika termet a többi osztálytól elválasztotta, és amely addig csak a számítástechnikai termekre korlátozta a számítógép használatot. Leváltható és megtakarítható a több eszközt igénylő korábbi technológiai környezet: az írásvetítő, a diavetítő, a magnó, a televízió és sok szemléltető eszköz.

 

A Németh László Gimnázium 11, a Berzsenyi Dániel Gimnázium 8, a Pannónia Általános Iskola 9, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 10, a Vizafogó Tagiskola 6, a Számítástechnikai Általános Iskola 8, a Tomori Pál Tagiskola 4, Gárdonyi Géza Általános Iskola 11, a Herman Ottó Tagiskola 5, a PRIZMA Általános Iskola és Óvoda 2 interaktívtábla-csomagot vesz át

 

"A kréta koron túl ...A jövő technikája a ma iskolájában" címmel került sor a szakmai nappal egybekötött átadó ünnepségre a Számítástechnikai Általános Iskolában.

A program középpontjában állítottuk az interaktív tábla használatának lehetőségeit a kompetencia alapú tanulás-tanítás folyamatában. E témakörben iskolánkban 8, a tagiskolánkba 2 bemutató órára került sor. Az interaktív táblák használatán túl bemutatásra kerültek a tanulói laptopok és a feleltető rendszerek tanórai felhasználásának lehetőségei is.

 

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép