Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Művészeti gála

Művészeti Gála a Számítástechnikai Általános Iskolában

Hagyományaink közé tartozik a két évente megrendezésre kerülő Művészeti Gála, amelyre az idei évben először iskolánk tornatermében került sor a Tehetséghét rendezvénysorozatához  kapcsolódva.

A gálaműsorra valamennyi osztályunk nagy lelkesedéssel készült az elsősöktől egészen a végzős tanulóinkig.

A két felvonásos műsort a délelőtt folyamán először az iskola apraja-nagyja nézhette végig, majd a fő rendezvényre, a szülők, családtagok és meghívott vendégek jelenlétében délután 17.00 órától került sor.

 A Gálát a csengettyűzenekar és iskolánk kórusa nyitotta, életműdíjjal kitüntetett kollégánk, Mészárosné Liszkai Éva vezényletével . A kórust zongorán kísérte Urbán Benjámin, 6.b osztályos tanuló. A kórusműveket követően egészen különleges produkciót hallhattunk: Mészárosné Liszkai Éva, Minoricsné Horsi katalin és Urbán Benjámin közös, hatkezes zongora előadást mutatott be.

Ezt követően az osztályok bemutatói következtek: először az 1.a osztály lépett színpadra egy Pinokkió táncfeldolgozással, majd egymás után érkeztek a színvonalas produkciók. Láthattunk kalóz-, matróz-, és majomtáncot, részletet a Légy jó mindhalálig musical-változatából, több osztályunk (2.b és 4.b) is felhívta a figyelmet a vidámság és a mosoly fontosságára, valamint különböző humoros jeleneteken is derülhetett a zsúfolásig megtelt tornaterem közönsége: az angol tagozatosok elképzelték Superman-t a pszichiátrián, a 6.b-sek átdolgozták a wales-i bárdokat, a 6.a-sok Lúdas Matyi tanulságos történetének egy részletét vitték színpadra, míg a 3.c osztály az iskolai élet paródiáját mutatta be. Nagy sikert aratott az 5.b osztály „Régi idők tornája” című időutazása, amellyel a XX. század elejének testnevelése elevenedett meg.

A gálaműsor a nyolcadik osztályosok keringőjével zárult, amivel a gyerekek egyik legnagyobb álma válhatott valóra: köszönet érte osztályfőnökeiknek, Mező Aladárné és Boros Istvánné szervező munkájának.

 

 

Archív lapok
Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép