Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.   |   Tel/Fax: 06 (1) 340-2556   |   gyongyosi@chello.hu   |   OM-kód: 035022

Akkreditált Kiváló Tehetség Iskola Táblaavató Ünnepsége

2013. 10.18-án iskolánkban megrendeztük az Akkreditált Kiváló Tehetség Iskola Táblaavató Ünnepségét.

Tisztelettel köszöntök én is mindenkit!

Hogy miért is vagyunk ma itt?

Már több mint egy éve tehetségpont iskolaként működünk. Idén tavasszal egy bíráló bizottság ellenőrizte munkánkat, melynek eredményeképpen 2013. szeptember 14-én iskolánkat Akkreditált Kiváló Tehetségpontnak minősítették. Kerületünkben mi vagyunk az első olyan iskola, aki ezzel a címmel büszkélkedhet.

Pedagógiai programunkban kiemelt figyelmet fordítunk a tehetségek felismerésére, fejlesztésére. Tanáraink rendszeresen foglalkoznak a tehetséges tanulókkal, versenyekre készítenek fel benneteket.

Az 1-2. évfolyamon 12 féle klubot szervezünk a tehetségek megismerésére. A 3-tól 8. évfolyamon pedig, összesen 16 órában szakkört, 23 órában versenyfelkészítést, 30 órában tehetséggondozást tartanak a pedagógusok. Délutáni sportkörök, énekkarok és középiskolai előkészítők működnek.

Biztosan mindenki emlékszik arra a 2012. március 25-én megrendezésre került Tehetségnapra, ahol iskolánk DÖK vezetői kifüggesztették a Regisztrált Tehetségpont Iskola címet jelképező táblát, az épület bejáratához. Ezen a napon szervezett versenyeken, ki-ki megmutathatta kiemelkedő képességeit egyénileg, vagy akár csapatban is.

A tehetségnapot 2014 tavaszán, ebben a tanévben is meg fogjuk szervezni.

A mai ünnepség fénypontja, a táblaavatás mellett, az Exkluzív tehetségképzési szerződések megkötése a kiválasztott tehetséges tanulókkal, és szüleikkel.  Megerősítve ezzel is azt, hogy a tehetségeket ebben az iskolában nem hagyjuk elveszni.

Hamarosan 24 tehetséges tanuló írja alá a szerződést, melyben vállalja, hogy továbbra is aktívan részt vesz a tehetséggondozói foglalkozásokon, versenyfelkészítéseken, versenyeken. Egy évig figyelemmel kísérjük eredményeiket is.

Gratulálunk szüleiknek ahhoz, hogy már általános iskolás korukban ilyen kiemelkedőek ezek a gyerekek.

Mindig a szülő, a diák és a pedagógus közös együttműködése eredményezheti a tehetséges tanulók sikeres pályafutását.

Reméljük, hogy valamennyi tanulónk nagy sikereket fog elérni a jövőben, mind a versenyeken, mind pedig az életben. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont hálózat tagjaként, a mi iskolánkban továbbra is ez az egyik legfontosabb cél.

Kívánok ezúton mindenkinek sok sikert a jó eredményekhez!

Köszönöm!

 

Képgaléria

 

Keresés
Számítástechnikai Általános Iskola, 1138. Budapest, Gyöngyösi sétány 7.
Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Honlaptérkép